Balanceerbedrijf.nl

metaalbewerking bij Jeroen Roels

Over ons

Metaal is onze passie

Naast balanceerwerkzaamheden voeren we bij Jeroen Roels ook andere werkzaamheden uit, waaronder metaalbewerking. Wij kunnen je helpen met metaalbewerking, van fijne kleinere tot grootschalige projecten. Dagelijks houden we ons bezig met het bewerken van metaal voor de meest uiteenlopende branches, van industrie tot de agrarische sector.

Wat is metaalbewerking?

Metaalbewerking is een ambacht dat al sinds jaar en dag wordt uitgevoerd. Het is een verzamelnaam voor de techniek waarbij metalen worden bewerkt om op die manier individuele onderdelen of constructies te maken. De term is erg breed, het varieert van het vervaardigen van kleinere onderdelen tot complete meubels of bruggen. Bij Jeroen Roels voeren we uit wat de klant van ons vraagt, we denken hierbij altijd mee. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het maken van een onderdeel voor een machine om het kapotte onderdeel te vervangen. Daarnaast voeren we ook grotere projecten uit, waaronder ‘custom made’ projecten. Deze zijn speciaal op maat gemaakt voor de klant. Ook jij kan met je project bij ons terecht, neem daarvoor contact met ons op.

Combinatie tussen metaalbewerking en balanceren

Geregeld worden wij ingeschakeld om een machine of bepaald onderdeel te balanceren. Wanneer bij het balanceren defecten worden ontdekt aan bepaalde onderdelen ontstaat er een probleem, dit onderdeel kan ook zorgen voor de onbalans. Wachten op de levering van het betreffende onderdeel kan in sommige gevallen te veel tijd kosten of de onderdelen zijn erg prijzig. Mede om die reden hebben wij onszelf ontwikkeld tot metaalbewerkingsbedrijf, zo kunnen we jou nog beter helpen. Door metaalbewerking zijn we in staat om onderdelen zelf te vervaardigen, op die manier kunnen machines snel weer draaien en vraagt dit om een kleinere investering vanuit de klant.

Categorieën binnen de metaalbewerking

Binnen de metaalbewerking kunnen we de werkzaamheden categoriseren in drie hoofdcategorieën, hier vallen bepaalde werkzaamheden weer onder. Bij Jeroen Roels voeren we werkzaamheden uit alle categorieën uit. We zijn de partner binnen de metaalbewerking waar jij bij terecht kan voor tal van werkzaamheden. Volgens ons is er voor ieder probleem een passende oplossing.

Verspanende metaalbewerking processen

Onder de verspanende processen vallen de meest bekende werkzaamheden voor het grotere publiek. Denk hierbij aan draaien, frezen en slijpen. Wij frezen bijvoorbeeld metaal om het tot een nieuw onderdeel te maken voor een bestaande machine. Metaal is een ontzettend sterk materiaal maar kan soms, na verloop van jaren, slijten en toe zijn aan vervanging. Wij kunnen die materialen op maat maken zodat jouw machine weer als nieuw zal werken. Machines die optimaal werken renderen vanzelfsprekend ook optimaal, dat is wat je wil als producent. Of je nu actief bent in de industrie, landbouw of een andere branche, jouw machines of kapotte onderdelen krijgen wij weer op orde.

Niet-verspanende metaalbewerking processen

Het komt regelmatig voor dat er verschillende metalen aan elkaar moeten worden verbonden. De werkzaamheden die dit kunnen bewerkstelligen noemen we daarom ook ‘verbindingsprocessen’. Onder deze categorieën vallen onder andere het lassen, solderen en galvaniseren.

Verbindingsprocessen binnen de metaalbewerking

Het komt regelmatig voor dat er verschillende metalen aan elkaar moeten worden verbonden. De werkzaamheden die dit kunnen bewerkstelligen noemen we daarom ook ‘verbindingsprocessen’. Onder deze categorieën vallen onder andere het lassen, solderen en galvaniseren. 

Bij Jeroen Roels kun je terecht voor het laswerk van jouw metalen. We lassen dagelijks verschillende soorten metaal voor zowel nieuwe als bestaande doeleinden. Wanneer er een nieuwe constructie moet worden neergezet kunnen we verschillende onderdelen met laswerk aan elkaar bevestigen. Goed laswerk is essentieel voor een sterke constructie, wanneer dit niet goed wordt uitgevoerd zal het eindproduct minder lang meegaan.

Mocht er onverhoopt een las breken, kan je ons ook inschakelen. We voeren reparatielaswerk uit en zorgen er op die manier voor dat jouw machine of onderdelen weer zo sterk worden als toen ze van de fabricage band rolden.

Freeswerk
Laswerk

Klantgerichte metaalbwerking

Jeroen Roels is gespecialiseerd in de meest uiteenlopende processen binnen de metaalbewerking. We staan voor klantgerichtheid en denken mee met de klant. Onze sterkte is het bewerking van verschillende soorten metaal waardoor onze klanten verder kunnen. Een partner die de urgentie van draaiende machines begrijpt, in verschillende opzichten, denk hierbij aan de levensduur van je machines en de efficiëntie van je apparaten. Naast de vervaardiging van enkele onderdelen kunnen we ook seriewerk uitvoeren. Jij hebt een hele serie aan dezelfde of licht variërende onderdelen nodig, wij maken het voor je. Een snelle en duidelijke afhandeling staat hoog in het vaandel. Wachttijden zijn daardoor vaak erg kort, mocht er onverhoopt vertraging optreden laten we dit tijdig aan je weten. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan, dat is waar we het voor doen.

Contact

Offerte aanvragen

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan gerust even contact met ons. Vinden we leuk!